Nieuws & Activiteiten  |  Huiskrant september 2021

Huiskrant september 2021

21 oktober 2021

Beste lezer

Het is voor mij de eerste keer dat ik het woord tot u mag richten als campusdirecteur van het Woonzorgcentrum Sint-Godelieve.

Sinds 1 juli is Luc De Jonghe namelijk Algemeen Directeur van het Woonzorgnetwerk Spirit. Aangezien dit zijn opdracht minstens verdrievoudigt, heeft hij nood aan een team dat op de drie campussen de dagelijkse verantwoordelijkheid helpt dragen. Ik wil deze rol met enthousiasme en vertrouwen opnemen, als een volgende stap in mijn reeds 20-jarige loopbaan hier in het woonzorgcentrum.

Dit huis voelt voor mij als een tweede thuis. Reeds van kinds af aan mocht ik hier vertoeven terwijl mijn moeder (Annie Vangheluwe) aan het werk was als zorgkundige en speelde ik af en toe een deuntje op de gitaar voor de bewoners. Toen ik als zestienjarige mijn eerste vakantiejob mocht opnemen, kwam ik terecht in het team dat zorg droeg voor mensen met dementie. Als jonge snaak, zonder veel kennis van zaken, was dit erg confronterend, maar het legde de fundamenten van een grote genegenheid voor kwetsbare mensen. Mede door de ervaring van het vakantiewerk in het woonzorgcentrum, koos ik er als pas afgestudeerde ergotherapeut voor om verder in deze sector aan de slag te gaan. Na 20 maanden werken op de dienst geriatrie van het Sint- Franciscus -Xaverius ziekenhuis in Brugge, mocht ik op 15 maart 2000 als coördinator ergo – animatie beginnen. In 2006 nam ik de kwaliteitscoördinatie op en in 2013 werd ik referentiepersoon dementie. Sinds 2015 was ik diensthoofd zorg- en hoteldiensten, en nu dus campusdirecteur.

Het is niet mijn bedoeling om het elke keer uitgebreid over mezelf te hebben. Ik ben wel steeds op zoek naar verbondenheid, zowel met de bewoners als met alle collega’s, met vrijwilligers, studenten, familieleden,… .

Ik hoop dan ook dat we in alle vertrouwen samen verder kunnen en op een positieve manier de nodige zaken bespreekbaar kunnen maken.

 

Dankjewel aan alle collega’s die deze huiskrant helpen schrijven en aan u allen veel leesplezier gewenst!

Ilse Vandenbroucke

Campusdirecteur