Assistentiewoningen

Woonzorgcentrum Sint-Godelieve beschikt over twee residenties van erkende assistentiewoningen. De assistentiewoningen d’Oostpoorte, gelegen schuin tegenover het woonzorgcentrum, en de assistentiewoningen Godelieveplein, op een woonerf achter het hoofdgebouw.

Assistentiewoningen d'Oostpoorte

De 12 assistentiewoningen d'Oostpoorte zijn gelegen in de St.-Jansgasthuisstraat 35, schuin tegenover het woonzorgcentrum. De appartementen van 55 en 65 m2 bieden aan alleenstaande valide senioren of echtparen een veilige, comfortabele woongelegenheid met behoud van alle zelfstandigheid en privacy. Het gebouw bevindt zich op 200 meter van het marktplein en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

In de ontmoetingsruimte van het gebouw en in de binnentuin kunnen bewoners elkaar ontmoeten en samen genieten.

We willen niet enkel aandacht hebben voor de autonomie van de bewoner, maar willen ook ruimte creëren voor ontmoeting.

Assistentiewoningen Godelieveplein

De assistentiewoningen Godelieveplein bevinden zich in een mooie groene en rustige omgeving op het privéterrein van het woonzorgcentrum Sint-Godelieve. Het terrein is gemakkelijk bereikbaar met de wagen. De straat waar de huizen zich bevinden heet officieel ‘Godelieveplein’, ieder huis heeft een eigen huisnummer, een oprit en een carport. Elke woning heeft een oppervlakte van ongeveer 90m2 en beschikt over een eigen terrasje dat drempelloos aansluit op de woonkamer van de woning. 

De woningen bieden een maximum aan privacy en laten de bewoners toe optimaal autonoom te functioneren. De tuinen zijn, behoudens de terrassen gemeenschappelijk, en zijn aangelegd met grasperken, bomen en hagen.