Nieuws & Activiteiten  |  Huiskrant Maart 2024

Huiskrant Maart 2024

Théo en Olga 65 jaar getrouwd!!! Benieuwd naar hun verhaal? Lees er alles over in onze huiskrant,
29 maart 2024

Beste lezers,

Vandaag neem ik de pen ter hand om een lofzang te schrijven over de medewerkers van het Woonzorgcentrum Sint-Godelieve. Ik ben mij er wel van bewust dat onze “familie” behoorlijk divers is, maar ik ben er evenzeer van overtuigd dat elke collega zich engageert met grote inzet.

Als een nieuwe dag begint, liggen de meesten van ons nog te slapen. De grote waakzaamheid en zachte zorg worden gewaarborgd door het vaste team van de nacht. Zowel de terugkerende zorgen als de acute situaties worden efficiënt en correct door hen behartigd, met oog voor de individuele bewoner in pyjama. 

Vroeg in de ochtend starten de eerste zorg- en verpleegkundigen aan hun werkdag. Sommige bewoners liggen al te wachten, anderen dienen nog gewekt te worden. Alle bewoners een verfrissend toilet aanbieden en klaarmaken voor de dag neemt dan ook een groot deel van de voormiddag in. Daarnaast zijn er heel wat verpleegkundige taken die de planning vullen. Het is mooi om te zien hoe deze medewerkers elkaar vlot aanvullen om dit alles op een bewonersgerichte manier af te werken.Het team van de keuken en de interieurzorg start hun dag met het verzorgen van het ontbijt.

Op de kamer of in de living bieden zij met een vriendelijke goedemorgen het gewenste ontbijt aan en helpen waar nodig. Dat is niet enkel zo bij het ontbijt; we kunnen bij elk maaltijdmoment op deze collega’s rekenen. Daarnaast staan zij in voor de orde en netheid in het gebouw en we krijgen daar vaak complimenten over, dus daar mogen ze terecht trots op zijn!

Dank ook aan de kapsters die bijna dagelijks werk maken van een mooie haarsnit De collega’s van het centrum voor dagverzorging ontvangen hun bezoekers met een heerlijke kop koffie en een warm welkom. Doorheen de dag bieden zij met enthousiasme verschillende activiteiten aan, waardoor de aanwezigen het gevoel krijgen dat de dagen voorbij vliegen.

Het aanbieden van vele activiteiten, maar ook het mogelijk maken van veel kleine ontmoetingen, wordt elke dag maximaal gerealiseerd door het woonleefteam. Zij zorgen voor de zinvolle tijdsbesteding van de bewoners die een antwoord mag zijn op de verschillende wensen. Ze kunnen beroep doen op de hulp van vele vrijwilligers, maar ook het team van de kinesisten en ergotherapeuten draagt hier een flink(e) steen(tje) bij.

Heel vaak zijn er uitdagingen als medewerkers onverwacht afwezig zijn. Dan springen de medewerkers van de mobiele equipe bij. Met hun vele talenten kunnen ze bijna alle taken overnemen!

Om alles vlot te kunnen bedienen is het nodig dat de voorraden tijdig worden aangevuld; dat is de taak die de collega’s van de logistieke dienst prima vervullen. Sinds 2023 kunnen we ook rekenen op de assistentie van de logistiek medewerkers in de zorg. Zij zorgen grotendeels voor de huishoudelijke taken maar zijn ook de compagnons van de zorgverleners. We zijn blij dat zij onze dagtaken zo goed helpen dragen.

Wie aan het onthaal binnenkomt, een vraag heeft over de post of de factuur,… wordt steeds vriendelijk te woord gestaan door de medewerkers van de administratie. Onze medewerker van de sociale dienst doet steeds haar best om de vragen van toekomstige en huidige bewoners en hun familie te beantwoorden. De pastor zorgt wekelijks voor de eucharistieviering, ondersteunt ook vele andere zaken. De mannen van de technische dienst leggen de accenten op de zorg voor het gebouw, de infrastructuur en de omgeving.

Tenslotte wil ik ook nog even het feestcomité loven: het enthousiasme en de inzet waarmee verschillende festiviteiten worden voorbereid en georganiseerd is telkens weer bewonderenswaardig!

Ilse Vandenbroucke, campusdirecteur.